Octolab
Меню
0
EnRu
380673202950
замовити дзвінок
Вхід для партнерів Стати дилером
  1. Головна /
  2. Блог /
  3. Всього чотири компоненти — рідини для електронних сигарет

Всього чотири компоненти — рідини для електронних сигарет

Всього чотири компоненти — рідини для електронних сигарет

Принцип функціонування електронних сигарет, що поступово витісняють традиційні тютюнові вироби, досить простий. У картридж вейпу заливається спеціальна рідина, яка потім проходить через випарник, перетворюючись на хмару ароматної пари. За допомогою ароматизуючих добавок можна створювати всілякі смакові відчуття, задовольняючи найвишуканіші запити вейперів – ні для кого вже не секрет, що більшість користувачів просто насолоджуються процесом куріння електронних сигарет.

Стрімке зростання популярності вейпів, які сьогодні є одним із найпоширеніших модних гаджетів, супроводжується активною дискусією у суспільстві. Чи дійсно електронні сигарети є абсолютно безпечним замінником тютюну і парити можна скільки завгодно, не завдаючи шкоди ні собі, ні оточенню. Щоб відповісти на це питання, слід уважно вивчити склад рідини, адже саме вона є головною складовою будь-якої електронної сигарети незалежно від її типу.

З чого складається рідина для електронних сигарет

Попри різноманіття представлених у продажу ароматів для вейпів, принциповий склад у них однаковий. Компонентів всього чотири:

  • пропіленгліколь, що є основою для приготування жижі;
  • рослинний гліцерин, що сприяє пароутворенню;
  • харчовий ароматизатор, що формує смакові відчуття;
  • нікотин синтетичного чи органічного походження.

Усі перелічені хімічні речовини, з яких складається заправка, широко застосовуються у харчовій, парфумерній, фармакологічній промисловості, абсолютно не токсичні та вважаються нешкідливими для здоров'я, що підтверджується результатами багаторічних лабораторних досліджень. Для виготовлення сумішей використовуються тільки високоякісні компоненти з максимальним ступенем очищення (близько 99,9%).

Розглянемо детальніше кожен із перелічених компонентів.

Пропіленгліколь (PG) не має запаху і кольору, але має ледь помітний солодкуватий смак і добре утримує вологу. Не токсичний, широко застосовується як харчова добавка, замінник плазми крові, для приготування ліків, косметичних засобів (зубних паст, шампунів, лосьйонів, дезодорантів, мазей) і обробки тютюнових сумішей, а в рідинах для електронних сигарет виступає як основа, розчиняючи та поєднуючи усі інші складові. Крім того, пропіленгліколь посилює дію ароматизаторів та покращує передачу смаку.

Гліцерин (VG) – густа прозора рідина з трохи солодкуватим післясмаком. Виготовляється з пальмової олії чи соєвих бобів, проте іноді зустрічається і гліцерин на основі рослинного жиру. VG також широко застосовується для виробництва косметики та продуктів харчування як зволожувач та загусник. Гліцерин входить до складу практично всіх продуктів, а також косметичних засобів, якими ми користуємося щодня. У вейпінгу VG використовують збільшення кількості пари, надання йому видимого обсягу.

Ароматизуючі добавки надають парі приємного запаху і смаку. Для приготування рідин використовують лише спеціальні концентровані харчові ароматизатори натурального чи штучного походження на основі пропіленгліколю, які добре переносять нагрівання та не виділяють жодних шкідливих речовин. Шляхом поєднання різних ароматичних концентратів можна з високою точністю імітувати будь-які смакові відчуття, аж до найскладніших. Для підвищення безпеки заправок у вейп-індустрії не використовують широко поширені харчові ароматизатори на олійній основі, а також діацетил, який часто застосовується для ароматизації звичайних сигарет.

Наскільки нешкідливими є рідини для вейпів

Як бачимо, до складу рідин для електронних сигарет входять переважно нетоксичні та нешкідливі для людського організму речовини. До того – вони присутні практично у всіх продуктах, які ми їмо, незамінні для виробництва засобів гігієни, косметики, лікарських засобів тощо. При цьому до безпеки компонентів рідин для вейпів пред'являються набагато вищі вимоги, оскільки вони піддаються нагріванню і не повинні виділяти при цьому жодних токсичних речовин, навіть у мікро дозах.

Єдиним компонентом з особливістю є нікотин, що офіційно класифікується як алкалоїд і нейротоксин, що викликає залежність. У складі рідини він необхідний для задоволення потреби організму в нікотині, який є також непоганим стимулятором. Спочатку електронні сигарети призначалися саме для людей, які бажають кинути палити, не завдаючи серйозних незручностей. Концентрацію нікотину в рідині можна регулювати, поступово зменшуючи його вміст і таким чином комфортно позбавляючись нікотинової залежності. Водночас вейпери, які не бажають остаточно розлучатися з давньою звичкою, за допомогою смачної пари можуть отримати достатнє насичення нікотином для зняття неприємних відчуттів, не піддаючись дії канцерогенних смол та інших надзвичайно шкідливих речовин, що виділяються при спалюванні тютюну.

Як регулюється законодавчо обіг рідин для вейпів

Залежно від кількості нікотину суміші поділяються на категорії:

сольовий нікотин:

  • середньої міцності (25-30 мг);
  • міцний (50 мг).

органічний нікотин:

  • легкий (0-3 мг);
  • середньої міцності (6 мг);
  • міцний (12 мг та вище).

Широкого поширення набули й заправки з нульовим вмістом нікотину – вони орієнтовані на тих, хто вже позбавився щоденної потреби в стимуляторі, але не хоче розлучатися зі звичним смаком, який легко можна імітувати за допомогою ароматної пари.

Законодавством країн Євросоюзу, а тепер і України, рідини для електронних цигарок розглядаються як підакцизний товар, який підлягає спеціальному маркуванню. Щоб продавати готові заправки та вейпи, необхідно оформлювати ліцензію та збирати такий самий пакет дозвільної документації, який необхідний для легальної торгівлі алкоголем чи тютюновими виробами. В результаті все більш поширеною стає практика продажу наборів компонентів самостійного приготування суміші. На відміну від готової рідини, компоненти згідно з чинним законодавством не є підакцизним товаром, на них не поширюються обмеження та заборони, що діють на продаж та рекламу тютюнових виробів.

Компанія Octolab, один із провідних гравців на оптовому ринку вейп-продукції України, під брендами Octobar, Black Limit Salt, TWINS, Vape Mix Kit, IONIQ виробляє та постачає широкий асортимент наборів компонентів для різних типів електронних сигарет. Обіг даної продукції не підлягає законодавчому регламентуванню, а також акцизному маркуванню, що дозволяє зробити її більш привабливою та доступною для оптових та більш варіативною для роздрібних клієнтів. Крім того, при самостійному замішуванні користувач може змінювати співвідношення компонентів, готуючи рідину на свій смак – наприклад, коригувати співвідношення пропіленгліколю і гліцерину в залежності від характеристик свого гаджета, експериментувати з ароматизаторами, збільшувати або зменшувати концентрацію нікотину.



Читайте також

Стати дилером

Ваше ім'я:
Номер телефону:
Email:
Місто:
Прийняти Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб забезпечити вам найкращий досвід, а також для відстеження продуктивності та маркетингових цілей. Натиснувши «Підтвердити» або продовживши використання нашого веб-сайту, ви погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Перевірка віку

Щоб користуватися веб-сайтом Octolab, вам має бути 18 років або старше.

Перш ніж зайти на сайт, підтвердьте свій вік.

Мені вже є 18 Мені немає 18

Стати дилеромКупити в роздріб