Octolab
Меню
0
EnRu
380673202950
замовити дзвінок
Вхід для партнерів Стати дилером
  1. Головна /
  2. Блог /
  3. Як можна зараз рекламувати електронні сигарети і вейпи

Як можна зараз рекламувати електронні сигарети і вейпи

Як можна зараз рекламувати електронні сигарети і вейпи

У останній день березня цього року почали діяти зміни до закону «Про рекламу», якими забороняється реклама цигарок, вейп-продукції та торговельних марок, під якими вона виробляється. Цим нововведенням електронні сигарети фактично прирівняли до тютюнових виробів, не дозволяючи їх рекламування як традиційними засобами, так і у медіапросторі. Під заборону разом з цигарками та електронними сигаретами попали також заправні контейнери для вейпів та пристрої для нагрівання тютюну, у яких споживання нікотину здійснюється без горіння.

За новими правилами рекламувати такі товари не дозволено:

  • будь-якими засобами зовнішньої та внутрішньої реклами;
  • на транспорті;
  • при проведенні культурно-розважальних та спортивних заходів за участю неповнолітніх;
  • на телебаченні, радіо та в онлайн-медіа;
  • у друкованих ЗМІ, що призначені для неповнолітніх;
  • і навіть в Інтернеті.

Проте попри такі суворі обмеження, вейпери, як і раніше, мають можливість купити заправку для електронної сигарети та інші необхідні товари без особливих проблем.

Де тепер шукати улюблені смаки одноразок

Якщо ретельно вивчити законодавчі вимоги, то можна знайти чимало нюансів, які полегшують життя тим, хто веде активний бізнес у вейп сфері. Так, повна заборона реклами електронних сигарет розповсюджується лише на ті видання, які орієнтовані на дітей та юнацтво, що загалом є досить зрозумілим. Що ж стосується преси для дорослих читачів, то там розміщувати рекламу вейпів можна, за виключенням перших та останніх сторінок. Не є тотальною і заборона на рекламування вейп-товарів у мережі Internet — на спеціалізованих сайтах, які розраховані на повнолітніх споживачів з попередньою ідентифікацією їх віку, продавати і рекламувати електронні сигарети дозволяється без обмежень.

Усі зміни до законодавчих актів, які регулюють оборот тютюнової продукції, а зараз і товарів для вейпінгу, спрямовані на обмеження доступу до такої продукції неповнолітніх. На жаль, нові закони вже не розподіляють традиційні цигарки та їх електронні замінники, відносячи все до однієї загальної категорії. Таку точку зору складно вважати достатньо обґрунтованою, бо прирівнювати електронні сигарети та вейп до тютюнових виробів недоцільно. Шкідливий вплив паління на організм людини доведений багатьма професійними дослідженнями, але ж вейп працює за зовсім іншим та набагато безпечнішим принципом.

Здоров’ю курців шкодить у першу чергу тютюновий дим, який містить безліч канцерогенних речовин. До найбільш розповсюджених проблем, які викликає паління, відносяться:

  • порушення нормального функціонування серцево-судинної системи через звуження судин під впливом диму та викликане цим погіршення кровообігу;
  • провокування раку легенів, емфіземи та інших хронічних захворювань;
  • пожовтіння зубів та стрімкий розвиток карієсу;
  • неприємний запах та присмак у роті, якого дуже важко позбутися.

У вейпах дим, як і вогонь, відсутній у принципі — замість спалювання тютюну з усіма супутніми шкідливими наслідками нікотин у чистому вигляді випарюється з рідини і разом з ароматною парою попадає до організму користувача.

Чим под-система зі змінними картриджами краща за одноразову

За смаком та запахом пари вейп навіть і порівнювати недоцільно з тютюновими цигарками. Харчові ароматизуючі добавки, які домішуються до заправки, створюють різноманітні смакові відчуття — від післясмаку соковитих ягід або екзотичних фруктів до улюблених освіжаючих напоїв і солодких десертів. Парити набагато приємніше, аніж палити, особливо якщо вибрати гарну POD-систему. Одноразові привертають увагу доступною ціною, а поди, які можна перезаправляти, більш практичні у користуванні. Найбільш доцільним є придбання вейпів, у яких картридж легко можна замінити. Така можливість стане у нагоді не тільки тоді, коли виникне потреба у заміні випарювача через погіршення смаку. Якщо парильнику набридне куштувати один і той же смак продовж довго часу, він може придбати додатковий картридж та заправити іншою рідиною, щоб таким чином спробувати нові присмаки вейпу.

Ще однією суттєвою перевагою багаторазових под-систем перед одноразками є можливість самозамішування жижі для їх заправки. Для цього необхідно лише придбати набір компонентів, які продаються у зручних для користування флаконах, змішати в оптимальному співвідношенні та поставити на відстоювання продовж пари днів. У порівнянні з готовою заправкою, компоненти коштують дешевше, бо вони не належать до підакцизних товарів. А найголовніше  — з точки зору законодавства рідина для електронних сигарет і набори компонентів це зовсім різні речі, тому вони не попадають до переліку продукції, реклама якої зараз заборонена.

Тобто і легально продавати, і рекламувати компоненти можна без обмежень, не порушуючи ніяких законів. Завдяки цьому користувачі можуть без зайвих перешкод вибирати улюблені смаки, а власники спеціалізованих магазинів — шукати надійних оптових постачальників та замовляти у них якісний товар. Усі складові, що входять до наборів, а саме гліцерин, пропіленгліколь та ароматизатори є абсолютно безпечними і їх можна знайти майже в усіх продуктах харчування та косметичних засобах повсякденного користування. Що ж стосується нікотину, то все більше користувачів взагалі не додають його до заправки, віддаючи перевагу безнікотиновим сумішам. Поди-нульовки навіть теоретично не можуть чинити ніякої шкоди здоров’ю, тому і вейпінг аж ніяк не слід відносити до шкідливих звичок.

Скористуйтеся перевагами співпраці з визнаним лідером оптового ринку вейп товарів України. Укладайте дилерську угоду з компанією Octolab і отримуйте можливість не тільки купувати електронні сигарети, вейп та різноманітні супутні товари за найбільш вигідними оптовими цінами. Octolab надає своїм партнерам всю необхідну підтримку для ведення успішного та прибуткового бізнесу, що включає і юридичну допомогу, надання кваліфікованих роз’яснень по усіх складних питаннях, пов’язаних з легальною торгівлею вейп-продукцією. Для тих, хто добре розуміється в усіх нюансах нашого законодавства, ніякі зміни у законах не стануть перешкодою на шляху до успіху. 



Читайте також

Стати дилером

Ваше ім'я:
Номер телефону:
Email:
Місто:
Прийняти Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб забезпечити вам найкращий досвід, а також для відстеження продуктивності та маркетингових цілей. Натиснувши «Підтвердити» або продовживши використання нашого веб-сайту, ви погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Перевірка віку

Щоб користуватися веб-сайтом Octolab, вам має бути 18 років або старше.

Перш ніж зайти на сайт, підтвердьте свій вік.

Мені вже є 18 Мені немає 18

Стати дилеромКупити в роздріб