Octolab
Меню
0
EnRu
380673202950
замовити дзвінок
Вхід для партнерів Стати дилером
  1. Головна /
  2. Блог /
  3. Чим відрізняються від кальяну електронні сигарети

Чим відрізняються від кальяну електронні сигарети

Чим відрізняються від кальяну електронні сигарети

Паління тютюну не випадково відносять до шкідливих звичок —  у більшості випадків навіть сам курець не отримує якогось великого задоволення, не кажучи про оточуючих, яким доводиться дихати сигаретним димом. Не дивно, що люди постійно намагалися замінити цигарки чимось більше приємним на смак — серед більш-менш вдалих варіантів можна відмітити ароматизовані сигарети або кальян. Вони давали змогу хоча б частково розв'язувати головну проблему, пов’язану з палінням тютюнових виробів — неприємний запах та присмак диму. Ароматизуючі добавки до тютюну дещо покращували його смак, але ж повністю позбутися усіх незручностей можливості не надавали.

Радикальне розв'язання проблеми, яке усіх задовольнило, було знайдене лише з появою електронних сигарет. Спочатку вони були призначені лише для безпечного задоволення потреби організму у нікотині без шкідливого впливу канцерогенного тютюнового диму. Але дуже швидко користувачі зрозуміли, що парити можна просто заради насолоди, використовуючи суміші з мінімальним вмістом нікотину. Замість нього рідина насичена смаковими ароматизаторами які створюють незабутні враження. Достатньо зробити декілька затяжок, щоб відчути приємний післясмак, неначе тільки що скуштував соковитих ягід або свіжих тропічних фруктів, з’їв смачний шоколадний або карамельний десерт. 

Чи можна порівнювати кальян та дорогі електронні сигарети

У давні часи, коли про таке культурне явище, як вейпінг, ніхто і гадки не мав, кальян був елітним способом паління тютюну та вважався менш шкідливим для здоров’я. Сучасною мовою паління кальяну можна було б назвати модним трендом — це був спосіб отримання задоволення та приємного проведення часу, мода на який прийшла до Європи зі Сходу. З таких міркувань кальян доцільно порівнювати з електронними сигаретами, які давно вже перестали бути просто засобом для задоволення потреб організму у нікотині. Завдяки надзвичайно приємному присмаку пари та практично необмеженому вибору різноманітних смаків вейпінг дуже швидко набув чималу кількість прихильників та його аж ніяк не можна відносити до проявів швидкоплинної моди. Це справжнє культурне явище, яке неможливо ігнорувати.

Водночас паріння має багато відмінностей від паління кальяну. В першу чергу слід відзначити повну безпечність електронних сигарет. Кальян  — це, по суті, та ж сама цигарка, просто тютюн вживається із застосуванням складних аксесуарів. У теорії проходження диму через колбу, заповнену водою, повинно очистити його від шкідливих домішок, але ніякого достовірного підтвердження ефективності такої процедури немає. Мало того — багато лікарів вважають, що вода взагалі ніяк не очищує тютюновий дим, а лише зволожує і таким чином навіть робить його ще більш шкідливим. Тож, єдиною суттєвою відмінністю кальяну від цигарок є використання ароматизованого тютюну високого ґатунку, який має дещо приємніший смак. 

З чого складається рідина для вейпа

Електронна сигарета принципово відрізняється як від кальяну, так і від традиційних цигарок за принципом функціонування. В ній не спалюється тютюн, тому немає ані вогню, ані диму. Замість цього рідина, яка заправлена у картридж, випаровується та створює приємну на смак і аромат пару. Її можна вдихати, не побоюючись ніякої шкоди — у складі заправки немає компонентів, небезпечних для організму. Для її приготування використовують лише чотири речовини:

  • пропіленгліколь, який розчинює та сприяє змішуванню інших складових;
  • гліцерин, що потрібен для формування щільної та красивої пари;
  • харчові ароматизатори, за допомогою яких міксу надається бажаний смак;
  • нікотиновий бустер з органічним або сольовим нікотином.

Усі компоненти рідини для вейпа, окрім, звичайно, нікотину, упродовж багатьох років застосовуються у харчовій та фармацевтичній промисловості, вони входять до складу практично усіх продуктів, косметичних засобів та ліків. Це чи не найкращий доказ їх безпечності.

Вимоги до речовин, з яких готується заправка для електронних сигарет, найбільш жорсткі — гліцерин та пропіленгліколь використовуються лише з максимально можливим ступенем очищення, а смакові добавки повинні без проблем переносити вплив високих температур при нагріванні. Через це у вейпінгу не застосовують діацетил або дешеві ароматизатори на олійній основі.

Що пропонує інтернет-магазин вейпів

То ж не дивно, що попит на електронні сигарети постійно зростає, а кальян відноситься скоріше до розряду екзотики. Ним користуються здебільшого консервативні курці, які скептично ставляться до електронних сигарет, але ж традиційні їм вже набридли. Вейпінг має багато переваг над палінням, незалежно від того, іде мова про цигарки або кальян:

  • нікотин потрапляє в організм у невеликих, точно розрахованих дозах та засвоюється дуже швидко;
  • відсутні побічні ефекти, характерні для прихильників паління — нездоровий колір обличчя, неприємний присмак у роті і таке інше;
  • вейпер, на відміну від курця, не піддається впливу канцерогенного диму від палаючого або тліючого тютюну;
  • смак та аромат вейпу зовсім не такий, як у сигарет;
  • вейп компактний та завжди готовий до використання, а кальян незручний та потребує багато часу на підготовку до паління;
  • рідина для електронних сигарет може взагалі не містити нікотину, тоді як тютюнових виробів без нікотину не існує в природі.

То ж допомагайте курцям позбутися своєї шкідливої звички, від якої страждають як вони самі, так і їх оточення. Розширюйте у своїх магазинах асортимент безпечних та зручних у використанні вейпів, що є найкращою альтернативою цигаркам. Оптова компанія Octolab у фірмовому інтернет-магазині вейпу пропонує усі товари, без яких не зможуть обійтися прихильники паріння. Компактні та надійні високотехнологічні POD-системи, модні аксесуари для вейпінгу та найголовніше — високоякісні рідини для заправлення подів та модів. Саме вони формують смак та запах пари, тому на вітрині кожного спеціалізованого вейп-шопу повинен бути повний асортимент популярних міксів, у якому навіть дуже вибагливий клієнт неодмінно знайде те, що йому до вподоби. А якщо чогось все ж таки не вистачає, оформляйте замовлення на сайті і спеціалісти Octolab у дуже короткий термін його виконають. 



Читайте також

Стати дилером

Ваше ім'я:
Номер телефону:
Email:
Місто:
Прийняти Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб забезпечити вам найкращий досвід, а також для відстеження продуктивності та маркетингових цілей. Натиснувши «Підтвердити» або продовживши використання нашого веб-сайту, ви погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Перевірка віку

Щоб користуватися веб-сайтом Octolab, вам має бути 18 років або старше.

Перш ніж зайти на сайт, підтвердьте свій вік.

Мені вже є 18 Мені немає 18

Стати дилеромКупити в роздріб