Octolab
Меню
0
EnRu
380673202950
замовити дзвінок
Вхід для партнерів Стати дилером
  1. Головна /
  2. Блог /
  3. Реальність чи вигадка – побічні ефекти від електронної сигарети

Реальність чи вигадка – побічні ефекти від електронної сигарети

Реальність чи вигадка – побічні ефекти від електронної сигарети

Куріння тютюну безперечно завдає шкоди здоров'ю – у наші дні ніхто вже не ставить подібний постулат під сумнів, тим більше, що наявність небезпечних побічних ефектів від вживання сигарет підтверджується чималою кількістю медичних досліджень, здійснених авторитетними лабораторіями та медичними організаціями. Так, згідно з даними Міжнародної організації охорони здоров'я, в середньому близько мільйона людей на рік помирають у всьому світі від хвороб, викликаних курінням. Є документальні підтвердження, що тютюновий дим провокує розвиток емфіземи та раку легень, порушує нормальну роботу серцево-судинної системи та стає причиною багатьох інших хронічних захворювань.

Не дивно, що багато завзятих курців готові відмовитися від такої шкідливої звички, проте побоюються дискомфорту – адже нікотин згодом викликає досить сильну залежність і миттєво відмовитися від куріння дуже складно навіть людям із великою силою волі. На допомогу їм для поступового позбавлення від нікотинової залежності було розроблено багато різних способів – від вправ і самонавіювання до нікотинових таблеток, жувальних гумок або пластирів. Ефективність їх багато в чому залежить від індивідуальних особливостей організму і є предметом великих дискусій, проте найбільш дієвим і, що найголовніше, комфортним способом кинути палити всі визнають вейпінг.

У багатьох курців зі стажем крім нікотинової залежності є також і психологічна – куріння стало для них звичним щоденним ритуалом. І якщо задовольнити потребу в нікотині можна таблеткою або пластиром, то без звичної затяжки людина не може повноцінно розслабитися, починає відчувати постійний стрес, внаслідок чого втрачає концентрацію і стає непрацездатною. Вейпи спеціально були розроблені для зняття дискомфорту – наслідки куріння електронної сигарети чудово замінюють тютюнопаління, імітуючи звичні смакові відчуття, ароматна пара від вейпу набагато приємніша за тютюновий дим, але нітрохи не гірше допомагає розслабитися, а нікотин відразу ж надходить у кров.

Чи є побічні ефекти від електронної сигарети

Загальновідомо, що куріння тютюну завдає реальної шкоди організму, тоді як вейпінг набагато безпечніший і можлива шкода від нього є суто гіпотетичною.

Основні переваги паріння перед курінням:

  • нікотин у малих дозах швидко засвоюється і відразу потрапляє у кров;
  • відсутній неприємний запах з рота та блідість шкіри, властиві курцям;
  • вейпер не наражається на небезпечну дію тютюнового диму;
  • пар приємний на смак і запах, чого не скажеш про тютюн, що тліє;
  • відсотковий вміст нікотину в рідині можна регулювати з високою точністю, поступово знижуючи до нуля.

Як показують серйозні наукові дослідження, тютюновий дим містить десятки, якщо не сотні небезпечних хімічних сполук – від чадного газу, ацетону, аміаку, формальдегіду або бензолу до миш'яку, кадмію, свинцю, метану. Всю цю суміш курець пропускає через свої легені при кожній затяжці та, попри мікроскопічні дози, шкідлива хімія поступово накопичується в організмі, сприяючи розвитку тяжких хронічних захворювань.

Чи варто наражати себе на такий ризик лише заради насичення крові нікотином? Зовсім ні – вейп впорається з цим завданням набагато краще, а користувач гаджета і люди, що його оточують, не відчувають ніякого дискомфорту. Проте не можна стверджувати, що вейпінг є абсолютно безпечним – при неправильному вживанні електронної сигарети побічні ефекти від неї можливі. Рідина, якою заправляють вейп, складається з чотирьох компонентів:

  • пропіленгліколь;
  • рослинний гліцерин;
  • харчовий ароматизатор;
  • нікотин синтетичного чи органічного походження.

Перші три компоненти широко застосовуються в харчовій, парфумерній та фармацевтичній промисловості – гліцерин, пропіленгліколь та ароматизуючі добавки присутні у всіх продуктах, які ми їмо, у всіх ліках, косметичних та миючих засобах, які використовують щодня.

Єдиною потенційно шкідливою складовою рідини є нікотин. Він необхідний для зняття дискомфорту і заповнення потреби організму, що відчуває нікотинову залежність. Проте передозування може викликати побічні ефекти, зокрема:

  • запаморочення;
  • нудоту;
  • головний біль;
  • шум у вухах;
  • загальмованість, заплутаність свідомості;
  • почастішання пульсу;
  • посилене виділення поту.

З подібними неприємними відчуттями, напевно, доводилося стикатися і затятим курцям тютюну, що викурюють по кілька пачок сигарет на день, тому слід розуміти, що шкоду організму може завдати тільки надмірно велика кількість нікотину, а зовсім не спосіб його вживання.

Як мінімізувати наслідки куріння електронної сигарети

Позбутися негативних симптомів передозування зазвичай не становить труднощів – при їх появі потрібно припинити паріння, випити води та годину побути на свіжому повітрі. Запобігти передозуванню також нескладно – для цього варто вибирати рідини з низьким вмістом нікотину, а при самостійному замішуванні ретельно підбирати концентрацію за рекомендацією продавців у вейп-шопі. Великою популярністю у вейперів користуються «нульовки» – безнікотинові суміші, парити які можна просто для задоволення, а за бажання до них підмішують і невелику кількість нікотинового бустера.

Велике значення має і якість компонентів – для приготування використовують гліцерин та пропіленгліколь найвищого ступеня очищення, а також спеціальні харчові ароматизуючі добавки, які не розкладаються при тривалому нагріванні. Оптовий вейп-шоп Octolab є надійним постачальником, що пропонує широкий асортимент популярної продукції для вейпінгу. Під брендами Octobar, Black Limit Salt, TWINS, Vape Mix Kit, IONIQ випускаються та реалізуються в Україні високоякісні поди, аксесуари для них та набори компонентів, призначені для самостійного замішування рідини. На відміну від готової заправки, компоненти не є підакцизним товаром і їхня ціна набагато привабливіша для покупців, а підприємцям для продажу компонентів не потрібна ліцензія та дозвільні документи на торгівлю тютюновими виробами.



Читайте також

Стати дилером

Ваше ім'я:
Номер телефону:
Email:
Місто:
Прийняти Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб забезпечити вам найкращий досвід, а також для відстеження продуктивності та маркетингових цілей. Натиснувши «Підтвердити» або продовживши використання нашого веб-сайту, ви погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Перевірка віку

Щоб користуватися веб-сайтом Octolab, вам має бути 18 років або старше.

Перш ніж зайти на сайт, підтвердьте свій вік.

Мені вже є 18 Мені немає 18

Стати дилеромКупити в роздріб